W środę, 3 kwietnia, odbyła się lekcja otwarta dotycząca „Prezentacji śniadań w obsłudze gościa hotelowego”. Śniadania zaprezentowali uczniowie technikum hotelarskiego z klasy 3H pod kierunkiem Pani Barbary Dudziak.
Śniadanie jest najważniejszym i nieodłącznym elementem gastronomii hotelowej. Obowiązkiem każdego dobrego hotelu jest serwowanie śniadań. W każdym kraju śniadanie hotelowe podawane jest w innej formie i składa się z różnego menu. Nasi uczniowie starali się bardzo urozmaicić swoje stoły, które nawiązywały tradycjami do: śniadania meksykańskiego, śniadania włoskiego, śniadania angielskiego, śniadania japońskiego.
Dekoracja stołów i starannie opracowane menu zachwyciło przybyłych gości w osobach: Dyrektor mgr inż. Alicję Gajek, Dyrektor mgr Barbarę Andrasz, oraz pozostałych nauczycieli. Pedagodzy byli pod wielkim wrażeniem różnorakich i bardzo wymyślnych potraw, które pięknie wyglądały i wyśmienicie smakowały. Na koniec pokazu wszyscy goście zostali zaproszeni do degustacji przygotowanych potraw.